Cart 0
 

Voor vrijwilligers

Vrijwilligen bij het Berrefonds is je onderdompelen in warmte en dankbaarheid!

Het Berrefonds vzw kan al sinds haar oprichting rekenen op een warm team van ambassadeurs en vrijwilligers. Zij zijn niet alleen onmisbaar voor de werking van het Berrefonds, ze maken ook een zeer belangrijk onderdeel uit van onze organisatie. En we zijn ongelofelijk trots op zo’n fijn team. Wil jij ons misschien in de toekomst ook komen helpen? Dat zouden wij fantastisch vinden.

Onze vrijwilligers

C. Vrijwilligers.jpg
Het gevoel iets te kunnen betekenen voor andere mensen die het moeilijk hebben, geeft mij een enorme voldoening, bovenop het feit dat er ook zoveel appreciatie is voor wat je doet
— Martine
Ik ben vrijwilliger omdat ik dan effectief iets kan doen, zelfs al vormt het maar een kleine bijdrage. Hierdoor kunnen lotgenoten ook zo’n steun krijgen van het Berrefonds. Ik kan het verlies van ons zoontje daardoor plaatsen in een groter kader... niet enkel negatieve maar ook positieve dingen vloeien nu voort uit zijn dood. We krijgen hem niet terug, maar hij kan ons wel aanzetten tot ‘goed te doen
— Anna
Het leuke is dat je direct in de groep wordt aangenomen en je op eigen tempo kan werken
— Hilde

Hoe kan je ons helpen?

2. Wat we doen - evenementen.jpg

Eén van de activiteiten van het Berrefonds is het schenken van een koesterkoffer aan ouders die een jong opgroeiend kind  verliezen.

In deze koffer zitten allerlei mooie materialen zodat deze ouders enkele laatste tastbare herinneringen kunnen vastleggen alsook ondersteund worden in hun rouwproces op lange termijn. We proberen zo een beetje troost te brengen in hun intens rouwproces.

Een onderdeel van de Koesterkoffer is een linnenzakje. In dit zakje kunnen ouders, als ze dat willen, de kleding die het kind het laatst heeft gedragen, bewaren. Of er bijvoorbeeld die ene bijzondere trui of knuffel in koesteren.

Kortom een uniek handgemaakt stuk dat bovendien door de vrijwillige naaister werd overgoten met liefde, schenkt enorm veel troost.

Aan de slag...

Om alle ouders een linnenzakje te kunnen aanbieden zijn we steeds op zoek naar warme, creatieve handen die mee willen naaien.

Onderstaand kan u de werkbeschrijvingen terugvinden om meteen mee aan de slag te gaan.

Dankzij sponsors beschikken wij over prachtige stofjes om deze zakjes te vervaardigen.

We voorzien je dan ook graag van stofjes en fournituren om mee aan de slag te gaan. Let wel, je kan deze materialen enkel afhalen, ze worden niet verstuurd. Elke donderdag tussen 10u30 en 16.00u kan je op ons bezoekadres in Antwerpen terecht om stoffen op te halen. Is langskomen op een donderdag moeilijk? Stuur ons dan een mailtje en kom langs op afspraak.

Kan je wat hulp gebruiken tijdens het naaien of heb je een vraag? Voeg je dan toe aan de Facebookgroep ‘Helpende handen van het Berrefonds’. In deze groep krijg je snel een antwoord en kan je je laten inspireren door creaties van andere naaisters.

Of liever iets anders?

IMG-20161019-WA0009.jpg

Je wil graag vrijwilligerswerk doen voor het Berrefonds maar naaien is niet meteen je grootste talent? Weet dan dat we op heel wat vlakken hulp kunnen gebruiken!

We hebben jou er bijvoorbeeld graag bij als helpende hand op onze evenementen. Zo hebben we altijd mensen nodig om bezoekers te ontvangen, een foodstand te bemannen of ons jaarlijkse verkoopkraampje voor Music For Life mee uit te baten.

En misschien heb je zelf nog wel een heel ander talent dat interessant zou kunnen zijn om onze vzw te helpen? Dan horen wij dat graag!

test 4.jpg