Cart 0
 

Nuttige links

We maakten hier voor jou een overzicht van nuttige links naar documenten, teksten, literatuur, kinderboeken,... die allemaal te maken hebben met de werking van het Berrefonds of met alle aspecten van rouwverwerking. Heb je zelf veel gehad aan een boek, artikel of film? Laat het ons weten, dan kunnen we jouw tip toevoegen om op die manier opnieuw andere ouders te helpen.

 
 

Missing You is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen (tot 30 jaar) die iemand belangrijk verloren zijn.

 

O.V.O.K. wil ouders die een kind verliezen een helpende hand reiken en bijstaan in de verwerking van het immense verdriet. De vereniging bestaat uit vrijwilligers die ook lotgenoot zijn en uit ervaring weten wat het verlies van een kind betekent. Je kan bij O.V.O.K. terecht voor individueel contact, verschillende praatgroepen, een jaarlijkse landelijke dag, driemaandelijks tijdschrift ’t Vergeet-mij-nietje en andere activiteiten rond welbepaalde thema’s.

 

Op beforeyougo.be vind je heel wat informatie terug over de stappen 'voor, tijdens en na een overlijden van een kind.

 

OVK biedt hulp en steun aan families van (jonge) dodelijke verkeersslachtoffers. Daarbij stelt de vereniging zich in de plaats van professionele hulpverleners, maar werkt ze complementair: vanuit onderlinge hulp en solidariteit tussen getroffenen levert OVK unieke expertise aan.

 

Rondpunt vzw zet zich in voor een goede opvang van alle (in)direct betrokkenen bij een verkeersongeval en sensibiliseert voor een veiliger verkeer.

Als nabestaande kan je bij Rondpunt terecht met al je juridische, verzekeringstechnische, psychosociale en andere hulpvragen. Indien nodig verwijst Rondpunt je door naar de meest relevante organisatie. Na een verkeersongeval wordt je leven overhoop gehaald. Rondpunt maakt het verschil door je op een betrokken en respectvolle manier opnieuw op weg te helpen. In hun praktische gids ‘Als het verkeer je raakt’ of op www.rondpunt.be vind je een antwoord op de vele vragen waarmee je geconfronteerd wordt. Indien je dat wil, kan je als nabestaande in scholen of bedrijven vertellen over het verlies van je dierbare om te sensibiliseren over de impact van een verkeersongeval. Contacteer bij interesse of vragen Rondpunt rechtstreeks via info@rondpunt.be of via 03 205 74 80.

logo huis van troost bw.jpg
 

Het huis van troost is een rustpunt en ontmoetingsplaats voor mensen met verdriet in Gent. Er zijn altijd vrijwilligers aanwezig die kunnen luisteren en meeleven.

 

Federatie die kinderen en jongeren wil betrekken bij palliatieve zorg.

 

Boeken en hulpmateriaal bij verlies. In de Wolken voorzien in de behoefte aan informatie rond rouw en verlies bij kinderen en jongeren via publicaties, brochures, boeken en een uitgebreide literatuurlijst.

 

Een stichting voor kinderen en jongeren die van dichtbij te maken hebben (gehad) met het overlijden van een dierbare in het gezin. De website bestaat uit aparte rubrieken voor kinderen, jongeren en volwassenen.

 

Website met informatie voor dierbaren van een rouwende.

 

Dit is de site van het Trefpunt Zelfhulp, het informatiecentrum voor en over zelfhulp(groepen) in Vlaanderen. De site geeft zicht op internetgroepen, zelfhulpgroepen en een activiteitenkalender.

 

Uitvaartadvies van de onafhankelijke begrafenisondernemers. Alles over uitvaartzorg, rouwregisters, actueel nieuws en een handige adressengids.

 

Je vindt op Troost.nl boeken om te lezen, video’s om te kijken, muziek om te luisteren, kaarten om te sturen, momenten om bezig te zijn, comfort food recepten, fijne quotes en (zachte) tips.

 

website om memoryquilts te laten maken

test 4.jpg